Pesticidele nu sunt solutia

18.03.2017. Raportul ONU confirma faptul ca pesticidele sunt problema, nu solutia.

La 7 martie 2017, raportorul special al ONU privind dreptul la hrana, Hilal Elver, a prezentat Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU un raport privind riscurile pentru lume a produsele alimentare obtinute prin utilizarea pesticidelor.

Noul raport al ONU confirma foarte clar ca pesticidele sunt o parte a problemei si nu a solutiei. Industria chimica la nivel mondial cultiva mitul ca pesticidele sunt necesare daca vom fi in masura sa hranim o populatie mondiala in crestere, iar raportorul special al ONU este in contradictie cu forta acestei legende. Trebuie sa ne oprim sa aplicam o cantitate tot mai mare de otrava pe terenurile agricole de peste tot in lume, care pe termen lung distrug insasi baza vietii umane.

Raportul ONU recomanda insistent formele ecologice ale agriculturii ca solutie pentru hranirea populatiei lumii. Aceste forme trebuie promovate mult mai viguros peste tot în lume, inclusiv prin cooperare internationala. Guvernul federal al Germaniei, in persoana ministrului Agriculturii si in persoana ministrului Dezvoltarii, cer un plan de reducere a pesticidelor cu obiective obligatorii si cerinte concrete.

 


Cautare