Nord-Estul Indiei poate fi cel mai mare producator bio din lume

Nord-Estul Indiei are potentialul de a deveni cel mai mare producator de alimente organice din lume, a declarat, ministrul pentru Dezvoltare Regiunii de Nord-Est.

Potential in Nord-Est este foarte mare, pentru o agricultura organica. Cu toate acestea, agricultorii de aici nu stiu ce este sistemul ecologic de agricultura. “Daca acest program va fi pus in aplicare, Nord Estul poate deveni cel mai mare producator de alimente organice din lume", a declarat ministrul Singh. Acesta a mai spus ca 40% din productia agricola se pierde annual din lipsa spatiilor de prelucrare si depozitare. El a subliniat necesitatea investiilor in a crea un lant de instalatii frigorifice de depozitare de care ar beneficia atat fermierii cat si consumatorii.

Siraj Hussain secretar la Ministerul de Prelucrarea alimentelor a vorbit despre acordarea de sprijin guvernamental in crearea de unitati de depozitare in regiunea din nord-est, in urmatorii 10 ani, care vor avea in final o capacitate de 10 milioane de tone.

Nord-estul Indiei este o regiunea conectata la India printr-un coridor ingust (avand latime 13-25 km) intre Nepal si Bangladesh, ce cuprinde sapte state surori (Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, si Tripura), cu o populatie de 40 de milioane de locuitori.

Nord-Estul Indiei este cunoscuta pentru cultura sa unica, obiectele de artizanat, artele martiale, si frumusetea naturala. Are un climat sub-tropical predominant umed cu veri calde, umede, musonice si ierni blande. Aceasta regiune are unele dintre ultimele paduri tropicale care sprijina diversitatea florei si faunei. In padurile tropicale de aici exista peste 15 mii de specii de plante cu flori.

 

 


Cautare