Casa mea portabila e la tara

Arhitectul Camino Alonso, din Madrid a primit premiul pentru locuinta de prefabricate numita "Portable Casa".

Doamna arhitect a început experimentul la inceputul anului 2012. Aceasta structura dreptunghiulara simpla este o interpretare concentrata, a tendintelor actuale de urbanizare a ruralului, bazat pe un desing modern. Prototipul a costat 58.000 dolari si a fost terminat in vara lui 2013. Locuinta a fost deja comandata de unele persoane din SUA, Canada, Mexic, Argentina, Marea Britanie, Finlanda, Japonia si China. Cea mai mare cerere de locuinte prefabricate este in SUA; cerere care va creste, in anii urmatori, cu 15%.

Spre deosebire de celelalte tipuri de case, Poartable Casa, realizat in colaborare cu firma Abaton, Madrid, soseste complet echipata cu dormitor, baie si bucatarie (inclusiv cu mobilier si aparatura necesara). Panourile solare incalzesc apa calda din interior. Cu un mic computer se poate regla temperatura din locuinta.

Camino Alonso a acordat o mare atentie la detalii. Lemnul folosit pentru interior provine din paduri reglementate, respectiv de la specii de brad spaniol si larice (podeaua). Exteriorul e facut din ciment si lemn si are 12 de centimetri de izolare termică.

Casa portabila a fost construita special pentru a fi transportata cu camionul. Este nevoie de 8 saptamani pentru a termina casa, la care se mai poate adauga maxim 12 zile pentru a fi livrata la domiciliu sau direct in camp.

 


Cautare