Tratamentul naturist cu ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential extras din frunzele de Melaleuca alternifolia, o planta orginara din Australia. Uleiul de arbore de ceai are proprietati antiseptice si este folosit ca tratament adjuvant in tratarea ranilor si prevenirea infectarii lor.

Au fost realizate foarte multe studii de laborator care au dovedit actiunile antiseptice, antimicrobiene, antifungice ale acestui ulei (datorita compusilor sai activi), mai ales in ceea ce priveste combaterea infectiilor fungice, acneei si infectiiilor vaginale. Uleiul a fost utilizat ca tratament complementar si in tratarea plagilor chirugicale, a arsurilor si in tratamente stomatologice.

Uleiul de arbore de ceai este activ impotriva unor tulpini de Staphylococcus aureus, pe care il inactiveaza cand este folosit in concentratie de 10%. In prezent sunt disponibile foarte multe produse dermatologice care contin uleiul de arbore de ceai ca produs activ, inclusiv sapunuri, sampoane, balsamuri de buze, creme si unguente pentru tegumente sau chiar paste de dinti. Arborele de ceai este acum crescut peste tot în lume pentru proprietatile sale medicinale. Puternic mirositor, uleiul este de culoare galben-verzuie si are un miros ce seamana cu canforul. Ulei de arbore de ceai poate fi adaugat in apa din piscine, cazi cu hidromasaj si spa-uri pentru a controla bacteriile din apa. Aromoterapie, foloseste ulei de arbore de ceai intr-o serie de retete pentru a trata raceli, tuse persistente, dureri de dinti, arsuri solare. Cei mai multi aromoterapeuti include acest ulei in topul lor de zece produse din trusa de prim ajutor.

Multi producatori bio, utilizeaza stropiri cu ulei de arbore de ceai pentru a prevenii o serie de boli si ciuperci ce apar la plante si rasaduri. Este utilizat si la tratarea unor rani si plagi la animale. Totusi este bine pentru a verifica produsele utilizate prin testare cu un tampon pe partea interioara a maini sau piciorului pentru a nu aparea reactii neprevazute. Se vor alege doar produse performate cu certificat de calitate recunoscut.

 


Cautare