Om puternic si sanatos prin pamant bogat si fertil


Geneza 3:23 "Deaceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit (pe Adam), din gradina Edenului, ca sa lucreze pamantul, din care fusese luat."

Din acest verset reiese ca prima noastra ocupatie a fost cea de agricultor, iar agricultura este un sector de productie comandat de Dumnezeu si esential pentru viata noastra. Prin urmare, este important ca, agricultorii, sa vizualizeze prin ochii mintii, ca locul lor de munca este foarte important si esential in sustinerea vietii pe pamant.

Noi, agricultorii nu trebuie sa punem accentul pe cresterea productiei si doar pe a face bani, ci mai degraba trebuie sa punem accentul pe culturile producatoare de alimente de calitate care sa ofere hrana pentru viata si sanatatea de care toti avem nevoie.

Este important sa pastram, in mintea noastra ideea ca tot ceea ce mancam in cele din urma vine din sol. Prin urmare, sanatatea corpurile noastre depinde de calitatea solului. Daca este un solul sarac, corpurile noastre nu vor fi la fel de puternice si sanatoase ca atunci cand solul este foarte fertil si plin de substante nutritive.

Pentru multi, a fi sanatos inseamna a fi satul. Insa accentul real pentru sanatatea noastra trebuie pus pe fertilitatea solului. Un sol bogat si fertil, nu este important doar pentru cresterea productiei ci si pentru cresterea sanatatii noastre. Posibilitatea de a manca fructe si legume pe soluri sarace, cultivate doar cu scop alimentar nu este la fel cu a manca fructe si legume proaspete cultivate pe soluri bogate si fertile.

Acest lucru demonstreaza importanta agriculturii ecologice. Agricultura ecologica se concentreaza pe construirea de materie organica in sol pentru al face bogat si fertil. Agricultura chimica pune doar trei elemente in sol (NPK) si foarte putina materie organica.

 

 


Cautare