USDA sprijina cercetarea in domeniul agriculturii ecologiceKathleen Merrigan secretarul adjunct pentru agricultura a anuntat, 23 de granturi pentru noi programe de cercetare si de extensie in domeniul agriculturii ecologice din Statele Unite. 

Granturile, in valoare totala de 19 milioane de dolari sunt finantate de catre Departamentul de Agricultura (USDA), Institutul National de Alimentatie si Agricultura (NIFA). 

De la sfarsitul anilor 1990, productia ecologica din Statele Unite a cunoscut o crestere semnificativa. Astazi mai mult de doua-treimi dintre consumatorii americani cumpara produse ecologice, cel putin ocazional, si 28 la suta cumpara produse ecologice saptamanal. 

In anul fiscal 2011 proiecte au fost atribuite pentru statele Alabama, Arkansas, California, Illinois, Maryland, Michigan, Minnesota, Missouri, Montana, New Hampshire, New Mexico, New York, Carolina de Nord, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Washington si Virginia de Vest.  

Un proiect din New Hampshire are ca obiectiv consolidarea capacitatii producatorilor de lapte de Nord-Est pentru a produce lapte organic de inalta calitate.  

Un alt proiect in Missouri are ca scop imbunatatirea sistemele ecologice de recoltare a cerealelor, reducerea buruienilor si aplicarea fertilizantilor. 

Proiectul din Ohio studiaza cresterea pasarilor in sistem bio pe pasune intr-un plan multianual de rotatie organica. 

Iar proiectul din Montana este conceput pentru a adapta o rasa de oi pastoritului montan in vederea imbunatatirii fertilitatii solului. 

 

Sursa: Organic-World

 


Cautare