Laboratorul de analize fizico-chimice, al Institutului de Bioresure Alimentare, face determinari fizico chimice pentru produsele agro – alimentare, inclusiv, pentru cele traditionale si ecologice.
Aici se fac determinari complete la urmatoarele produse:
-
ANALIZE PAINE SI PRODUSE DE PANIFICATIE
-
ANALIZE PRODUSE ZAHAROASE
-
ANALIZE FAINA
-
ANALIZE GRAU
-
NALIZE COVRIGI
-
ANALIZE PATISERIE SARATA
-
VALOARE ENERGETICA
-
ANALIZE PASTE FAINOASE
-
ANALIZE LAPTE SI PRODUSE LACTATE
-
ANALIZE CARNE SI PRODUSE DIN CARNE
-
ANALIZE PRODUSE DIN LEGUME – FRUCTE
-
ANALIZE SUC PROASPAT DE CITRICE
-
ANALIZE BRANZA TOPITA, BRANZA DE VACI PROASPATA
-
ANALIZE UNT
-
ANALIZE CEAI
-
ANALIZE INGHETATA
-
ANALIZE ULEIURI REZIDUALE
Principalele analize care se fac:
-
Proprietati organoleptice
-
Masa nominala / Continut de umplutura
-
Volum
-
Porozitate
-
Elasticitate
-
Umiditate
-
Aciditate
-
Determinarea continutului de zahar
-
Determinarea continutului de grasime
-
Determinarea continutului de proteine Kjeldhal/Infratec
-
Determinarea continutului de celuloza
-
Determinarea continutului de cenusa
-
Determinarea continutului de gluten umed (mecanic/manual)
-
Determinarea indicelui de deformare
-
Determinarea indicelui de cadere
-
Determinarea continutului de corpuri straine
-
Determinarea masei hectolitrice
-
Determinarea proprietatilor reologice (farinograma)
De asemenea organizeaza: CURS TEHNICIAN LABORATOR ANALIZE PRODUSE ALIMENTARE; CURS LABORANT MORARIT – PANIFICATIE.