State premiate pentru agricultura ecologica

Cele mai bune legi si politici de promovare agroecologica sunt premiate cu Premii pentru Politica Viitoare (FPA).

Statul Sikkim, din nordul Indiei, castiga anul acesta "Oscarul pentru cele mai bune politici". Sikkim este primul stat organic100% din lume. Toate terenurile sunt certificate organic. Printre politicile viitoare amintim extinderea consumului si pietei, aspectele culturale, sanatatea, educatia, dezvoltarea rurala si turismul durabil. Principalele masuri agroecologice au fost cele de eliminare treptata a ingrasamintelor chimice si a pesticidelor. De tranzitia spre agricultura ecologica au beneficiat peste 66 000 de familii de agricultori. Sectorul turistic din Sikkim a beneficiat de tranzitia statului spre "100% organic", si astfel numarul turistilor a crescut cu peste 50% intre 2014 si 2017.

Brazilia, Danemarca si orasul Quito (Ecuador) au primit Silver Awards pentru politicele ecologice viitoare. Politica nationala de agroecologie si productia ecologica din Brazilia (PNAPO) a ajutat 5300 de municipalitati sa cumpere cel putin 30% din produsele alimentare, pentru mese scolare, de la fermierii ecologisti. Planul de actiune ecologica al Danemarcei, a permis ca aproape 80% dintre danezi sa achizitioneaze alimente ecologice in 2018. Programul de agricultura urbana participativa din Quito (Ecuador), a ajutat sa se infiinteze peste 3600 de gradini urbane, pe suprafata de 32 de hectare si a instruit peste 21 000 de persoane, promovand securitatea alimentara, cresterea veniturilor si imbunatatirea functiilor ecosistemului urban.

Trei premii onorifice au primit orasul Los Angeles (SUA) pentru Buna politica alimentara, Senegal pentru Programul de dezvoltare a agriculturii din Ndiob si Filipine pentru Programul de la arme la ferme. Castigatorii au primit Premiul pentru Politica Viitoare, la sediul FAO de la Roma, in timpul Saptamanii Mondiale a Alimentatiei.

 

 

 


Cautare