Reteaua Humus

Humus, este o retea italiana pentru agricultura ecologica, calitate, durabilitate si responsabilitat, alcatuita din organismele agricole, cooperative, asociati si alte organizatii.

O serie de organizatii care activeaza in agricultura ecologica italiana s-au reunit si au dat nastere retelei Humus, al carei scop este sa lucreze impreuna pentru a creste atat vitalitatea solului, cat si credibilitatea agriculturii ecologice italiene. Numele retelei de HUMUS, este un cuvant mostenit din limba latina si inseamna sol, dar si oras. Acest cuvant a fost ales, deoarece din punctul de vedere al asociatiilor din retea, agricultura ecologica inseamna apararea fertilitatii organice a solului, a mediului, a naturii si a demnitatii locuitorilor sai.

De la inceput, reteaua sa alaturat Federatiei Internationale a Miscarii Agricole Organice si a devenit partener al Aliantei Principale Organice (LOA), reteaua organizatiilor europene care detine standardele nationale de agricultura ecologica. Partenerii retelei HUMUS, au valori si principii comune privind agricultura ecologica, si prin urmare, a fost elaborata "Carta de principii si cele mai bune practici din reteaua Humus". Din acest motiv, Humus a inceput un program de lucru care a implicat deja o suta de producatori si procesatori italieni. Scopul pentru anul 2018 este implicarea in actiuni de informare si educatie participativa, detectarea si analizarea modului in care principiile postulate pot fi aplicate in lantul de productie si distributie si modul in care este posibil sa le garanteze, sa le comunice si sa le impartaseasca cu alti operatorii de pe piata si consumatorii de produse bio.

Membrii retelei >>

 

 

 

 

 

 


Cautare