Aventura calare in CalimaniCentrul Ecvestru Calimani

 

A inceput aventura ecvestra prin construirea unei mici ferme de cai de rasa chiar in inima Muntilor Calimani. Ferma este amplasata geografic intr-o locatie unica in Transilvania, pe cursul superior al Muresului, la aproximativ 80 km de la Tirgu Mures, 45 km de Reghin si la 20 km de Toplita, la o altitudine de aproximativ 750 m.

Pe parcursul ultimilor ani, sa dezvoltat un puternic fundament logistic: 17 cai frumosi si bine dresati de catre instructori; o cabana frumoasa si foarte confortabila, situata in imediata apropiere a fermei de cai, impreuna cu echipamentele si dotarile moderne aferente.

 

Excursiile ecvestre sunt alegerea perfecta pentru cei care iubesc natura si animalele, oferindu-le posibilitatea de a observa bogata fauna si flora, tipice acestei regiuni. Pentru cei care doresc sa se bucure de observarea faunei salbatice forestiere, se recomanda efectuarea acestor excursii mai cu seama primavara si la inceputul verii, cand forta de renastere a mamei naturi este cea mai impresionanta. Se pot face insa excursii tot timpul anului, din pura dragoste pentru calarie sau drumetii pe poteci de munte.

In functie de conditiile meteorologice si de optiunile turistilor, excursiile vor consta din parcurgerea calare a unor distante cuprinse intre 25 si 35 km zilnic, de-a lungul potecilor de munte, cu picnicuri pe parcurs si cine cu foc de tabara ori mese traditionale in casele taranilor sau in alte cabane situate in zone pitoresti.

 

Sursa: www.horseriding.ro


Cautare