Targ National de Turism Rural, judetul AlbaLocalitatea Albac din Muntii Apuseni gazduieste, sambata si duminica, cea de-a V-a editie a Targului National de Turism Rural.

 

In Albac exista peste 50 de pensiuni omologate, unde turistii se pot delecta in diverse moduri. Astfel, pot vizita cele 24 de obiective turistice din zona, pot face cicloturism, sa se plimbe cu ATV-urile sau sa inchirieze o barca, pentru a se aventura pe raul Aries. Turistii se pot incumeta la drumetii in imprejurimi, la pestera Scarisoara, unde se afla cel mai mare depozit de gheata fosila din tara noastra, la pestera Vartop, cascada Varciorog sau Dealul cu Melci.

 

Peste 30 de agentii turistice din tara si-au trimits reprezentantii la targul organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Alba si Primaria Albac, in parteneriat cu Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural si Asociatia Natională a Agentiilor de Turism din Romania, in vederea promovarii potentialului turistic al zonei Muntilor Apuseni.

 

Prima zi a targului a inceput cu un concurs de pescuit, 'Cupa Aventuri in Apuseni', urmat de intalnirea Grupului de Lucru pentru Turism si de un Jurnal de calatorie 'Acasa la Avram Iancu', cu o vizita in teren la Cascada Pisoaia, Dealul cu Melci si Casa Memoriala 'Avram Iancu'.

 

Nu vor lipsi vizitele la pensiuni, prezentarea de catre salvamontistii din Alba a unor tehnici de salvare, seara urmand a se incheia cu un 'Ospat pe Valea Ariesului', cu degustare de preparate din carne de berbec, oaie, porc, bou la protap si un foc de tabara.

 

Duminică este programat seminarul 'Turismul Durabil in Ariile Naturale Protejate', sustinut de Administratia Parcului Natural Apuseni, impreuna cu Administratia Parcul Natural Alpi Marittime, Italia.

 

De la ora 10,00 vor avea loc vizite la standuri, o degustare de vinuri, organizata de Asociatia 'Tara Vinului' si un concurs gastronomic.

 


Cautare