Rasnov si Bucegi, primele destinatii turistice promovate din bani europeniCele doua proiecte depuse au o valoare de aproximativ un milion de lei fiecare, din care 2% reprezinta contributia autoritatilor publice locale beneficiare.

 

Cererile de finantare au fost depuse la Ministerul Turismului, la inceputul anului, de catre Consiliul Local Rasnov, in parteneriat cu Asociata Rosenau Turism, respectiv de catre Asociatia Microregiunea Turistica, se precizeaza in comunicatul remis NewsChannel.ro Cele doua contracte sunt primele dintr-o serie de 19, care urmeaza sa fie semnate in perioada imediat urmatoare.

 

Proiectele presupun promovarea potentialului turistic al orasului Rasnov si promovarea potentialului turistic din zona muntilor Bucegi.

 

In cadrul primului proiect, vor fi promovate Cetatea Taranesca Rasnov, Biserica Veche Romaneasca, Muzeul Rasnov, Biserica Evanghelica , obiceiurile si traditiile locale, precum si festivalurile si sarbatorile care au loc in zona.

 

Cel de-al doilea proiect are in vedere dezvoltarea turismului de pe Valea Prahovei si din zona Rasnov-Bran, prin actiuni de promovare care includ realizarea unui portofoliu de fotografii, construirea unui portal web dedicat zonei turistice Bucegi, realizarea unor tiparituri de prezentare a zonei turistice, precum si realizarea si amplasarea unor panouri stradale.

 

Activitatile proiectelor se incadreaza in domeniul major de interventie 5.3 - Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare pentru cresterea atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, din cadrul axei prioritare 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului a Programului Operational Regional 2007-2013, pentru care Ministerul Turismului indeplineste atributii de Organism Intermediar.

 

 

 

Sursa: www.gazetadeagricultura.info

 

 Cautare