CARL REH WINERY IN ROMANIA, judetul Mehedinti


Pasiune, intuitie, grija pentru detalii, responsabilitate. Sunt cele patru ingrediente simple pe care Carl Reh, fondatorul Reh-Kendermann, le-a pus la baza afacerii sale cu vinuri, in 1920, intr-o Germanie care se regasea pe sine dupa un razboi devastator. Mostenirea lui e prezenta si azi, dupa noua decenii, compania devenind cel mai mare exportator de vinuri germane (si una dintre cele mai mari din lume) si reusind sa ramana, totodata, o afacere de familie, care pune pret pe aceleasi principii ca la inceput.

 

Trei generatii, obsedate de valorile sadite de fondator, s-au succedat de la mica „societate comerciala pentru struguri, must si vin“ infiintata de Carl Reh pe valea Mosel si pana in ziua de azi. Trei generaii in care tehnologia cea mai moderna si cercetarea stiintifica au fost permanent integrate valorilor iniţiale. Astăzi, cand cramele Reh-Kendermann transforma in vinuri strugurii din cele mai bune regiuni viticole ale Germaniei, niciun alt producator nu a acumulat, de-a lungul anilor, atatea recunoasteri internationale. Mica afacere a „patriarhului“ Carl Reh a devenit intre timp un „jucator global“: nu doar cel mai important exportator al vinurilor germane in intreaga lume, ci si cel mai mare importator de vinuri straine in Germania.

 

In 1995, Reh-Kendermann a facut in Romania si primul pas pentru extinderea spre Europa de Est, prin cumpararea unei crame la Oprisor (Mehedinti) si apoi prin replantarea a 240 de hectare de vita de vie intr-una dintre cele mai bune regiuni viticole din aceasta parte a lumii.

 

 

Sursa: www.carlreh.ro

 

 


Cautare