Placintele de casa de la Masca, judetul Arad
Praducator "Valeria
"

 

Brutaria Valeria este o afacere mica de familie in care aluatul pentru renumitele placinte de Masca se face dupa o reteta de la bunica.

 

Masca este o frumoasa asezare rurala, situata pe renumitul drum al vinului care uneste localitatile Ineu, Mocrea, Pancota, Masca, Maderat, Siria, Minis, Ghioroc, Paulis, Lipova si unde vinul si placintele sunt la mare cautare la orice casa si la orice popas.

 

Spuneam ca este este o afacere de familie deoarece pe langa doamna Valeria si sora ei in cadrul afacerii mai lucreaza si cele doua fete Narcisa si Paula. Narcisa e studenta la stiintele economice dar tine si contabilitatea firmei.


 

Paula studenta la “Aurel Vlaicu”, facultatatea de Protectia Mediului, vine acasa la sfarsit de saptamana si in vacante pentru a da o mana de ajutor la prepararea placintelor.

Pe langa produsele de panificatie (paine alba si neagra si cozonacii de casa), brutaria Valeria s-a facut cunoscuta cu renumitele placinte din Tara Zarandului, precum coarda cu mac si nuca, pogacelele cu jumari sau cascaval, branzoicele, saleurile si melcisorii (cuib de viespi).

 

Produsele sunt naturale si facute din faina de grau “nulas”, sare, drojdie, zahar, ulei, nuca, rahat, stafide, apa, etc., si multa  “caldura”.