Bucharest Christmas Market 2014

In ajun de Sf. Andrei, Primaria Capitalei da startul Sarbatorilor de Iarna.

Pe 29 noiembrie se aprind ornamentele stradale si incepe a treia editie a Targului de Craciun. Bucharest Christmas Market va functiona pe esplanada cu statui de la Universitate si in Parcul Cismigiu, unde Mos Crăciun va avea o casuta special amenajata.

De sambata, 29 noiembrie, timp de o luna, intre orele 10.00 si 22.00, targul oficial de Craciun al Capitalei isi deschide portile pentru toti cei care vor sa intre in atmosfera sarbatorilor de iarna. Oamenii se vor bucura de spectacolele de muzica populara, de colinde si trupe cunoscute, de traditiile si obiceiurile din toate zonele tarii ce marcheaza sarbatorile de iarna. In ajunul Sf. Andrei se va da startul iluminatului de sarbatori, iar bulevardele Capitalei vor fi impodobite cu milioane de beculete.

Cele 100 de casute din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sarbatorilor de Iarna, decorat cu peste 14 tone de cetina, precum si traditionalul brad de Craciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopotei si luminite.

Timp de o luna, la Bucharest Christmas Market se vor putea achizitiona obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronite din crengute de brad sau ghirlande si lumanari parfumate. Nu vor lipsi produsele traditionale romanesti, cozonaci, vin fiert, turta dulce, placinte calde, magiun, dulceturi, miere, siropuri. Copiii il vor intalni pe Mos Craciun si spiridusii lui intr-o casuta special amenajata, iar cei mai timizi vor putea sa-i lase Mosului scrisorile la cutia postala, la care numai Mosul are cheia. Noutatea din acest an o reprezinta concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Nationale a Romaniei.