Craciun Taranesc la MTR din 19 pana in 23 decembrie

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza in perioada 19-23 decembrie “Targul Craciun Taranesc” in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3.

Aici sunteti asteptati de dimineata pana seara, cu multe bunatati si cadouri de sezon producatori traditionali, mesteri populari, artisti Hand Made si colectionari.

Veti putea degusta la Piata Taraneasca produse naturale si produse traditionale speciale pentru Craciun: sorici, toba, lebar, carnati, afumaturi specifice zonei Buzaului si Vrancene, branzeturi de oaie, vaca sau capra din satele argesene, Cozonacul Bujor, Cozonacul Domnesc si Cozonacul Bunicii, prajituri traditionale din Maramures si din Lipova, jud. Arad dar si produse de post: zacusti muntenesti si moldovenesti, dulceturi, miere si produse apicole, siropuri, covrigi, turta dulce, poale-n brau, placinte intinse din Turnu, pastrav afumat in cetina de brad la la Doftana si produsele traditionale din peste Deltaica, din Tulcea.

Terasa traditionala damboviteana se pregateste cu: sarmale de dulce si de post, caltabos, fasole la ceaun, gratare-incinse, mere coapte, vin fiert, lipii si mamaliga.

Mester(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made care va vor incanta in aceste zile de sarbatoare cu diverse obiecte pentru Craciun: ornamente pentru pom, felicitari realizate manual, ceramică, ii, icoane pe lemn si pe sticla, pictura naiva, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand made, obiecte realizate din lana si croșetate, obiecte din lemn etc.

Daca va e dor de atmosfera satelor si targurilor de odinioara va invitam la o calatorie printre obiectele de antichitati (cufere, mobilier taranesc, tablouri, lazi de zestre, ulcioare, costume traditionale, bijuteri, carti, carti postale, patefoane, roti de car, fuioare si alte minunatii).

Va asteptam cu drag, intr-o lume aparte, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din 19 pana in 23 decembrie, la Craciunul Taranesc!

Intrarea libera!

 

Detalii: Corina Berariu – Event Manager

Tel: 0744 860 082

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.