Targ de Sfintii Mihail si Gavril la Muzeul Satului

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! Va invita weekendul acesta, de vineri pana duminica, la un nou targ in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman.

Targul este organizat cu ocazia sarbatorii Sfintilor Mihail si Gavril. Programul este 10, 00 - 18, 00 si intrarea este libera.

Daca doriti sa sarbatoriti intr-o atmosfera traditionala, sunteti asteptati din 8 pana in 10 noiembrie in locatia cunoscuta, in curtea interioară a Muzeului National al Taranului Roman, alaturi de producatori traditionali, mesteri populari, artizani handmade si colectionari.

Vor fi prezenti cu bunatati de toate felurile, icoane, ilice, podoabe, masti, sapunuri naturale, plante de leac, lazi de zestre, mobilier taranesc, linguri, blide, ceramica, costume traditionale mai vechi si mai noi, portelanuri, sfesnice si numeroase obiecte de colectie.

Puteti degusta, cum cere traditia la "Piata Taraneasca": afumaturi din carne de porc, oaie, vanat, curcan de la Zimbria (jud. Galati), branzeturi de oaie si vaca din Arges, de la Nea Mihai, siropuri, zacusti, dulceturi de la Poiana Fermecata, specialitati cu ciuperci din Bucovina, paine in trei culori de la Targul Domnesc, palinci, vinuri din podgoriile romanesti si tuici.

De-ndulcit aveti: Cozonac Bujor si Cozonac Domnesc, turta dulce, serbet, ciocolata de casa si dulciuri banatene, prajituri traditionale din Maramures, placinta intinsa de Turnu, poale-n brau si gogosi, placinte muntenesti si baclavale.

Din meniu: sarmalute la ceaun, fasole cu afumatura, paprikas de pui, mamaliga si lipie damboviteana, vin fiert, pastrama si alte bunatati, de toate si pentru toate gusturile, de vineri pana duminica la MNTR!