COMORILE LUMII. MIRODENIILE -BrasovMuzeul Judetean de Istorie Brasov  a organizat impreuna cu Parohia Evaghelica C. A. Brasov, Inside Communication, Comunitatea Elena din Brasov, Asociatia Soroptimist International si Asociatia Musashino cea de-a III editie a Targului de mirodenii.

 

Aceasta editie a targului a fost prima cu vanzare si sa desfasurat in perioada 13-14 iunie 2009, in curtea Bastionului Tesatorilor, Brasov.

 

Evenimentul din curtea Bastionului Tesatorilor a pus accentul pe recrearea unei atmosfere de targ medieval, dar si pe latura culturala, prin spectacole si concerte de muzica veche valaha, madrigale franceze si italiene, muzica maghiara renascentista, spectacole de dansuri traditionale grecesti si muzica elena, dar si prin concursuri medievale interactive.

 

Targul de Mirodenii a urmarit sa informeze asupra unuia dintre cele mai importante aspecte ale mostenirii culturale a Orientului: civilizatia mesei.

 

In deschiderea targului, sambata, 13 iunie de la orele 11,00, la Bastionul Tesatorilor a fost vernisata expozitia pavilionara „Comorile Lumii. Mirodeniile”, care a ilustrat istoria mirodeniilor, condimentele, plantele aromatice si traditiile gastronomice ale unor etnii care traiesc in Romania si in Brasov.

 

Strajerii Coroanei au pregatit o serie concursuri medievale interactive de tipul spartului nucii cu securea, probe de indemanare, demonstratii de arte martiale europene si recrutari de cavaleri si domnite din randul spectatorilor.

 

De la standurile celor trei producatori de condimente care participa au participat la targ, au fost cumparate mirodenii si plante aromatice din cele mai diverse, dar si amestecuri (garam massala, curry).

 

In acest au fost prezentate condimentele mai rare: anason stelat, cardamon, sofran, allspice, cuisoare, ghimbir, mosc, lamaita, tarhon, vanilie si altele.