Targului de Sfanta Parascheva de la Breaza


Orasul Breaza a implinit 509 ani de la atestarea documentara. Tot la finele saptamânii trecute, aici a avut loc si cea de-a 223-a editie a targului de Sfanta Parascheva, festival celebru in Prahova.

Desi vremea nu a tinut cu organizatorii, asta nu i-a impiedicat pe locuitorii din Breaza sa iasa din casa si sa se inghesuie in fata scenei amplasate in fata primariei, unde si-au desfasurat programul mai multe ansambluri de pe Valea Prahovei, precum „Perinita” din Ploiesti, „Floricica” din Comarnic si nelipsitul „Ansamblu Calabreaza”, care a prezentat obiceiurile, traditiile, portul, cantecul si dansul popular din zona.

În locurile special amenajate, producatori din Brasov Bran, Fundata, Halciu, Zarnesti sau Sirna si-au etalat produseele traditionale romanesti. Branza de burduf, urda sarata, telemeaua de vaca si de  oaie, casul afumat, branza de burduf in coaja de brad, pastrama, carnatii, dar si turta dulce, alvita, acadelele, buburuzele si ciubucele au fost la mare cautare.

Nu au lipsit, desigur, micii, pomana porcului si fasolea cu ciolan afumat si mamaliguta, toate puse la dispozitia gurmanzilor.

 

IMAGINI VIDEO >>