Abonamente in Sibiu la "degustare produse traditionale"


 

Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste, din doua in doua saptamani Targului de produse traditionale si ecologice, cu desfasurare intre orele 10.00 - 18.00.

 

Editia a opta a avut loc in zilele de 23-24 iulie. Multe din produsele prezentate sunt atestate traditional de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

Dintre produsele traditionale ce vor fi expuse nu vor lipsi placintele de casă umplute cu fructe sau cu branza de vaci, turta dulce, bomboanele de zahar ars, prajiturile sasesti (henclesul, cosuletele cu nuca), produsele apicole, painea coapta pe vatra, cozonacii, branza telemea de Marginimea Sibiului, branza de burduf, untul, casul, produsele din lapte de capra, preparatele din carne, condimentele, ceaiurile, siropurile, dulceturile (de trandafiri, capsuni, nuci verzi, fructe de padure, etc. ), legumele proaspete si multe altele.

 

Se vor prepara, la fata locului, mancaruri traditionale: pastrama si tocana de oaie, cocolos cu branza si smantana.

 

Toate aceste produse vor fi expuse si spre degustare, consumatorul avand posibilitatea de a cumpara produsul favorit. Retetele produselor au trecut testul timpului, iar calitatea lor a fost testata prin consumatorii fideli ai produselor traditionale si ecologice expuse la acest targ.

 

Doritorii isi pot achizitiona abonamente pentru anul 2011 pentru vizitarea muzeului, dupa cum spun organizatorii evenimentului. Acestea vor costa: 40 lei (pentru sot, sotie si copiii pana in 18 ani); doar 20 lei pentru familiile in care sunt bugetari (fiind necesară o legitimatie de serviciu sau adeverinta); iar pentru elevi ai studenti 7.5 lei.

 

 

Sursa: www.agroazi.ro