Dulceata de cirese negre Topoloveana la Targul Festinul Romanesc din 29-31 iulie, Bucuresti



Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat – editia 2011 – va fi lansata pe piata in cadrul Targului Festin Romanesc din 29-31 iulie, organizat in Parcul Sebastian (Sector 5, Bucuresti)

 

Editia a II-a a Targurilor de vara Festin Romanesc: 2 produse cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), 2 produse premiate de Institutul pentru Gust si Calitate Bruxelles (ITQI), 2 primarii organizatoare

Inregistrata la OSIM in septembrie 2010 si premiata de catre Institutul de Gust si Calitate de la Bruxelles (ITQI) in mai 2011 cu ”Superior Taste Awards”, Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat si fara conservanti va putea ajunge pe mesele consumatorilor incepand cu 29 iulie, dupa ce va fi lansata pe piata in cadrul Targului Festin Romanesc organizat in Parcul Sebastian din Bucuresti.

 

Recunoscut pentru calitatea produselor traditionale prezentate, editia a doua a acestui targ dedicata Lasatul secului pentru postul Sf. Fecioare Maria va mai oferi vizitatorilor doua premiere: prezenta a doua produse inregistrate de catre Comisia Europeana ca ”Indicatie Geografica Protejata” (Magiunul de prune Topoloveni si berea Budějovický Budvar) si a rosiilor de Izbiceni – viitoare candidate la inregistrarea ca produs cu indicatie geografica protejata la nivel european.

 

A doua editie a Targului Festin Romanesc, organizata intre 29-31 iulie in Parcul Sebastian din Sectorul 5 București, este dedicata Lasatului secului pentru Postul Sf. Fecioare Maria. Pentru a respecta traditia, organizatorii targului vor oferi vizitatorilor care doresc sa tina postul bucate rafinate pe baza de fructe, legume si cereale, dar si specialitati din carne, lapte, branza, oua pentru cei care nu si-au propus acest lucru. Bineinteles ca nu vor lipsi bauturile traditionale si spectacolele live de cantece ale lui Ion Popa si de dansuri ale ansamblurilor din Topoloveni (Arges) și Izbiceni (Olt).

 

Vedetele” targului vor fi:

Multasteptata dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat si fara conservanti, 100% naturala – productie recenta, care se va lansa pe piata in cadrul targului. Acesta este unul din cele mai recente produse ale SONIMPEX SERV COM, inregistrat la OSIM in septembrie 2010 si premiat de catre Institutul de Gust si Calitate de la Bruxelles (ITQI) in mai 2011 cu ”Superior Taste Awards”. Vizitatorii vor putea degusta aceasta dulceata si vor putea sa o cumpere direct de la producator.

 

Cele doua produse cu IGP (Indicatie Geografica Protejata): Magiunul de prune Topoloveni (dublu premiat cu ”Superior Taste Awards” de catre ITQI, in 2010 si 2011) si berea ceha Budějovický Budvar – prin acestea targul definindu-si standardele si dovedindu-si unicitatea;
Un vitel la protap – specialitate topoloveana inscrisa la OSIM – va crea atmosfera targurilor traditionale si ii va atrage prin savoare si spectacol pe amatorii de mancare gustoasa;
Rosiile de Izbiceni - viitoare candidate la inregistrarea ca produs cu indicatie geografica protejata la nivel european.

 

Ce vor mai putea cumpara vizitatorii?

  • branza din lapte de vaca, oaie si capra cu derivate: cascavele (afumate si neafumate), telemea, urda (dulce si sarata), burduf (simplu si in coaja de brad), specialitati de branza cu verdeturi, casuri (branza fermentata in mod traditional) – oferite de producatori din Fundata (Brasov), Jina Sibiului, Galati, Asau (Bacau) si Topoloveni (Arges);

  • carne si preparate din carne (carnati, pastrame, afumaturi): specialitati din rata, gasca si jigo de berbecut; specialitati secuiesti; pastrame si carnati din carne de vanat; pastrame si carnati din oaie; salamuri, parizer, carnati, toba, muschiuleti crud afumati si traditionali romanesti – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botosani si Galati;

  • specialitati internationale: italienesti (branzeturi, prosciutto), frantuzesti (dulceturi) si unguresti;

  • paine si specialitati de panificatie;

  • miere de albine: miere ecologica, specialitati preparate cu miere si propolis, sucuri – oferite de producători din Blaj (Alba) si Constanta;

  • dulciuri, cozonaci si placinte produse pe loc, in targ, dulci si sarate, covrigi si turta dulce – oferite de cofetari si patiseri din Maramures, Suceava, Botosani si Topoloveni;

  • ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si cereale (braga);

  • bauturi alcoolice de la cramele Botarcani (Arges), Pietroasele Buzau si palinca Tramuta de Bihor;

  • obiecte mestesugaresti, vase din ceramica, imbracaminte (ii, rochii), covoare oltenesti, obiecte casnice si mic mobilier din lemn, podoabe, arame si produse din piele

  • Pentru ca vizitarea targului sa fie pe deplin placuta, in Parcul Sebastian se vor putea servi mancaruri proaspat gatite de restaurantul cu specialitati culinare din Topoloveni, iar vizitatorii vor asista la doua spectacole de cantece si dansuri populare: sambătă (30 iulie) va concerta Ion Popa si vor dansa ansamblurile din Topoloveni (Arges), iar duminica – Ion Popa va sustine al doilea concert si va dansa ansamblul de la Izbiceni (Olt).

 

De asemenea, la standul Click! Pofta Buna se vor desfasura concursuri pentru vizitatori la care acestia pot castiga 10 premii din partea sponsorilor, iar invitati surpriza vor gati retete inedite pentru pofticiosi.

 

Organizatorii ii vor rasplati pe cumparatori cu 10 cadouri constand in cate un borcan de Magiun de prune Topoloveni si cate unul de Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar.

 

Urmatoarele editii ale Targului Festin Romanesc din Parcul Sebastian:

  • de Adormirea Maicii Domnului: 12-14 august

  • de Nasterea Maicii Domnului: 2-4 septembrie.

 

 

Va asteptam cu drag, INTRAREA ESTE LIBERA!


Parteneri media: Click! Poftă Bună, Ziarul Bursa, www.Bucatarescu.ro, www.culinar.ro, www.MedicpentruTine.ro, www.einformatii.ro, www.feminis.ro

.


Contact detalii presa: Doamna Bibiana Stanciulov, tel. 0722.588.959.