11-12 iunie 2011, „Targ de produse traditionale si ecologice” in Dumbrava SibiuluiMuzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste, in zilele de 11 si 12 Iunie 2011, a sasea editie a Targului de produse traditionale si ecologice, cu desfasurare intre orele 10-18.

 

Hrana sanatoasa este din ce in ce mai cautata din nevoia de a folosi produse ecologice si traditionale, provenite din ingrediente naturale.

 

In cadrul acestei editii a targului vor fi prezenti peste 15 producatori din judetele Sibiu, Alba si Mures, ce vor expune delicioase placinte de casa, turta dulce, prajituri sasesti, produse apicole, paine coapta pe vatra, cozonaci, branză telemea de Marginimea Sibiului, branza de burduf, unt, cas de vaca sau de oaie, produse din lapte de capra, preparate din carne, condimente, tuica, ceaiuri, siropuri, dulceturi (de trandafiri, capsuni, nuci verzi, fructe de padure, etc. ), si multe alte delicatese culinare romanesti. Nu vor lipsi mancarurile preparate la ceaun: cocolos cu branza, tocana de oaie, pastrama de oaie la gratar.

 

Toate aceste produse vor fi expuse si spre degustare, consumatorul avand posibilitatea de a cumpara produsul favorit. Consumatorii fideli ai produselor traditionale si ecologice expuse la acest targ ne dau certitudinea calitatii si atractivitatii produselor.

 

Scopul organizarii acestor evenimente este promovarea fermierilor si producatorilor de specialitati traditionale de calitate cat si prezentarea produselor atestate traditional de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

Targul se inscrie si in proiectul dezvoltat de Fundatia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri.

 

Organizatorii evenimentului sunt: Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia ADEPT si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

 

In continuare Targul de produse traditionale si ecologice se va desfasura din doua in doua saptamani, pana la jumătatea lunii octombrie 2011.

 

Amintim doritorilor ca isi pot achizitiona abonamente anuale pentru vizitarea muzeului in valoare de 40 lei (pentru sot, sotie si copiii pana in 18 ani), doar 20 lei pentru familiile in care sunt bugetari (fiind necesara o legitimatie de serviciu sau adeverinta), iar pentru elevi si studenti: 7.5 lei.

 

 

Sursa: www.amosnews.ro