Targul de produse si preparate traditionale Arad, la prima editie



Consiliul Judetean Arad si Centrul Cultural Judetean in colaborare cu Complexul Muzeal Arad si Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Arad vor organiza in zilele de 29-30 mai 2009, prima editie a Targului de produse si preparate culinare traditionale.

 

Targul de produse si preparate culinare traditionale va avea loc in cadrul Targului mesterilor populari, manifestare organizata de Complexul Muzeal Arad si ajunsa anul acesta la cea de-a VII-a editie. Locul de desfasurare al celor două manifestari este parcarea de la Strandul Neptun, iar intrarea este libera.

 

Deschiderea celor două targuri va avea loc sambata, la orele 11. In cadrul targului vor fi prezentate produse si preparate culinare specifice zonei Aradului si vor avea loc degustari. Vor fi expuse spre vanzare si degustare pita de Pecica, galustele slovacesti de Nadlac, cozonacii de Zerind, intorsurile de Sepreus, salamul de Nadlac si carnatii de Galsa.

 

Alte produse oferite de producatorii aradeni vor fi reitesele de Craiva, tuica si rachie din localitatile Chisindia, Aldesti, Grosii Noi, SepreuS. De asemena, nu vor lipsi vinurile din podgoria aradeana, telemeaua de Susag si Seitin, smantana de Halmagiu, muraturile traditionale si mierea de albine.

 

La aceasta editie a Targului de produse si preparate culinare traditionale vor veni si invitati din Alba, Brad- Hunedoara, Maramures si Oroshaza (Ungaria). Invitatii se vor prezenta cu cate ceva specific zonei pe care o reprezinta, cum ar fi virsli si carnaţi de Brad, pate de ficat de gască din Oroshaza si sarmale maramuresene cu pasat.

 

Programul actualei editii a Targului de produse si preparate culinare traditionale a fost prezentat, intr-o conferinta de presa organizata la Consiliul Judetean Arad de catre Adrian Tolea, presedintele institutiei si de Ana Maria Dumitrean, directoarea Centrului Cultural Judetean Arad. „Pe viitor este posibil sa editam o carte de bucate cu retetele prezentate la acest targ, a declarat Adrian Tolea. Majoritatea felurilor enumerate am avut ocazia sa le incerc in calatoriile facute in judet si pot sa spun ca toate mi-au placut", a adaugat vicepresedintele Consiliului Judetean”.

 

De mentionat ca pe parcursul targurilor atmosfera va fi intretinuta printr-un bogat program folcloric. In prima seara, pentru a crea atmosfera, in parcarea de la strand se va organiza un foc de tabara.

 

Apropierea de „Ziua copiilor” este pentru organizatori un prilej de a oferi micutilor „face painting” gratuit si distractie pe tobogan pe parcursul zilei de duminică.