Intre 1 - 2 Aprilie 2011, Targul de Produse Traditionale din Maramures la ClujIntre 31 martie si 2 aprilie 2011, in exteriorul shopping centerului (zona patinoarului sezonier) se va desfasura Targul de Produse Traditionale, Ecologice si de Mestesugarit din Maramures.


 

Zilnic, intre orele 9.30 si 19.00, clujenii pot degusta, cumpara si afla secretele bunatatilor traditionale, intre care paine de casa, cozonac, prajituri, turta dulce, miere, branzeturi si alte preparate din lapte, produse din carne, fructe conservate (intre care vestitul magiun de prune), conserve din legume si zarzavaturi, alte delicii, dar si apreciata tuica. Mestesugarii vor fi prezenti pentru a incanta vizitatorii si cumparatorii veniti la targ cu obiecte de artizanat, decoratiuni, vesminte de port popular si chiar unelte.


 

Organizatorii – Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures si Asociatia Mesterilor Populari din Cluj – au pregatit si alte surprize placute, intre care un spectacol folcloric oferit de copii din Calinesti (Maramures) si Ceanu Mare (Cluj).

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro