Specialitate traditionala cu icre de crap

Salata traditionala cu icre de crap va dobandi protectie la nivelul Uniunii Europene.

Asociatia RO-PESCADOR, cu sediul in Tulcea a transmis Uniunii Europene, in data de 16 aprilie 2019, spre publicare si inregistare, documentatia pentru dobandirea protectiei de Specialitate Traditionala Garantata (STG) a salatei traditionala cu icre de crap. Acesta este un produs complet pescatarian, produs artizanal - industrial. Este realizat in doua variante, cu sau fara ceapa fiarta. Pentru produs se folosesc icre de crap sarate, icre de peste deltaic sarate, ulei de floarea soarelui, apa carbogazificata, zeama de lamaie. Agentul de ingrosare sunt icrele de peste deltaic sarate si maturate, iar acidul citric provine de la zeama de lamaie.

Folosind materiile prime utilizate traditional, in prepararea casnica, produsul este realizat fara aditivi alimentari sintetici, iar consumatorii apreciaza produsul pentru calitatea sa. Se folosesc la acest produs icre de crap salbatic precum si icre de peste deltaic (specii din familia Cyprinidae-caras, babusca, rosioara, icre de crap neformate si din familia Percidae-salau, biban). Icrele de peste deltaic au ca principal rol acela de ingrosare, pentru crearea masei de crema in care sunt incluse icrele de crap, dar in acelasi timp contribuie la gustul specific, deosebit.

Mai mult >>