Placinta intinsa de Draut

 

Localitatea Draut, judetul Arad, gazduieste de trei ani Festivalului Placintei Intinse, eveniment care, s-a bucurat, in fiecare an, de o prezenta extrem de numeroasa.

 

Sute de persoane, de la cei mai tineri pana la cei mai varstnici, au tinut sa deguste placintele facute de gospodinele din Draut.

 

Inca de la intrarea in sat, oaspetii au fost intampinati de aroma imbietoare emanata de cuptoarele incinse in aproape fiecare gospodarie din sat.

 

Inca de dimineata, acestea au inceput sa "intinda" foile pentru delicioasa placinta si bineinteles umpluturile. Tavile cu placinta au fost duse catre Caminul Cultural, acolo unde invitatii au fost chemati la degustare.

 

Si au avut ce degusta: placinte cu varza, cartofi, branza si marar, branza dulce, nuca, struguri, prune, morcovi sau dovleac. Cei mai nerabdatori s-au dovedit copiii care neincetat au dat tarcoale locului in care placinta era taiata si asezata frumos pe tavi.

 

Evenimentele au fost organizat de catre comunitatea baptista din localitate, mai exact de catre pastorul Ovidiu Horga.

 

Traditia placintei intinse din zona a fost astfel transformata intr-un adevarat eveniment local.

 

Festivalul Placintei Intinse a reusit sa faca dintr-o traditie locala a gospodinelor din Draut o manifestare de mare anvergura.

 

 

Sursa: www.virtualarad.net