Festivalul “Ziua Pescarului” la Mahmudia, judetul TulceaComuna Mahmudia are o veche traditie in ceea ce priveste pescuitul, aceasta fiind de altfel ocupatia de baza a locuitorilor sai. Ca urmare, in fiecare an, in luna august, are loc aici festivalul “Ziua Pescarului”.

 

Organizatorii editiei din acest an au fost Primaria Mahmudia, C.L.C.A. Mahmudia, S.C. Min-Est S.A. Mahmudia, ONG-ul “Fii Deltei”, A.M.P.A. Mahmudia.

 

Sponsorul principal a fost S.C. Min-Est S.A. Mahmudia.

 

Festivalul a inceput printr-o intalnire a organizatorilor cu o parte a locuitorilor comunei, intalnire deschisa de domnul ing. Trandafir Nicolae, reprezentant al A.M.P.A., care le-a explicat celor prezenti viitorul pescuitului industrial.

In cuvantul sau, doamna Vramulet Gherghina, primarul localitatii, a vorbit pe larg despre obiectivele care sunt in curs de realizare si care vor aduce beneficiis intregii comunitati: construirea canalizarii in sistem centralizat; studiul de fezabilitate asfaltare/pietruire strazi prin P.N.D.R.; studiul de fezabilitate privind extinderea iluminatului public prin programe U.E; proiectul privind construirea unui canal intre punctul Pristatia Mahmudia – Canalul Litcov, in parteneriat cu ONG “Fii Deltei” si Consiliul Judeţean.

 

Domnul Carpo Vasile, presedinte al ONG “Fii Deltei”, a prezentat unele proiecte de viitor (Canalul Pristatia-Litcov), precum si proiecte deja realizate, cum ar fi atelierele de impletituri din papura, care asigura noi locuri de munca pentru femei, reactualizarea, cu ajutorul specialistilor, a monografiei comunei si elaborarea lucrarii “Directia de dezvoltare a ecoturismului in Mahmudia”, construirea turnului de observare a pasarilor printr-un program special, “Bird Watching”.

 

Doamna ing. Vaduva Culina, din partea C.L.C.A. Mahmudia, a expus beneficiile constituirii intr-o asociatie puternica a pescarilor din localitate si ale organizarii lucratorilor din agroturism intr-o asociatie proprie.

In acest timp, pe strazile comunei s-a desfasurat parada rusilor lipoveni si a ansamblului folcloric Katiusa. 

Sursa: www.consultantaagricola.ro/stiri.php

 Cautare