Festivalul - Sighisoara medievala"Povestea continua” este tema din acest an a celei de a XVII-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala, care se va desfasura in perioada 24 - 26 iulie, dupa cum au anuntat organizatorii, motivand titlul evenimentului prin faptul ca, in ciuda dificultatilor materiale, manifestarea inceputa in 1992 va continua.

 

Eugen Banulescu, regizorul artistic al Festivalului Sighisoara Medievala 2009, a afirmat ca pentru aceasta noua editie a gandit programul ca fiind interactiv, pentru ca turistul care vine la Sighisoara sa nu se plictiseasca.

 

“Vor fi prezente in strada personaje din acea epoca - piticul cetatii, betivul cetatii, regele, domnite, cavaleri, chiar si animalul cetatii. In momentul in care omul intra in cetate trebuie sa simta atmosfera medievala, mai ales ca si zidurile vorbesc, fiind singura Cetate Medievala locuita din sud-estul Europei. Am incercat sa alternam momentele cultural-artistice. Cine vrea sa danseze, danseaza, cine vrea poate participa la un concurs - sa isi incerce muchii taind lemne sau prinzand purcelusul. In fiecare seara va fi cate un concert”, a anuntat Banulescu.

Programul festivalului: www.sighisoara-medievala.roCautare