Festivalul Serbarile Bistritei Medievale


Casatorii in stil medieval, concursuri interactive, dansuri medievale, muzica, desemnarea domnitei Bistritei, o serie de evenimente si spectacole se vor desfasura duminica 21 iunie 2009, pe pietonalul Liviu Rebreanu, in Festivalul Serbarile Bistritei Medievale.

 

Inca de la ora 8.00 a inceput instalarea standurilor Targului de vara al sasilor bistriteni.  De la ora 11.00 la 16.00, Biserica Evanghelica va avea usile deschise. Apoi veti putea vedea animatie stradala (catalige, jonglerii, cavaleri, domnite, trubaduri, herald, papusi uriase) – pana la apusul soarelui.

 

Pe scena mica (aflata in mijlocului pietonalului) vor avea loc o serie de spectacole, care vor incepe la ora 12.30, cand vor putea fi urmarite Dansuri medievale cu Nosa, apoi Povestiri medievale comice, Dansuri medievale – Gradinita nr.6 Bistrita, Grupa Maghiara. De la ora 13.15 se va organiza Parada Baby Party, apoi se vor prezenta mesterii. La ora 15.20 pe scena va urca grupul Holloenek din Ungaria, urmat de Ridendo Bistrita si de Spectacolul medieval “Mascari ambulante”. Spectacolul pe scena mica (amenajata pe mijlocul pietonalului) se va termina la ora 18.00 cu Povestiri medievale comice.

 

Pe Scena mare (amenajata in fata la Central) spectacolul va incepe la 09.30 cu Probe de sunet Truverii, iar de la ora 10.00 se vor desfasura Concursuri interactive cu publicul organizate de Cavalerii de Medias (“Cel mai voinic bistritean” – concursuri de vitejie si forta cu arme medievale, skandenberg s.a.). Apoi vor fi dansuri medievale de la 10.30 de Grupul Nosa din Bistrita.

 

La ora 11.00 si 12.00 vor fi organizate Casatorii in stil medieval. De la ora 14.15 pe scena va urca Grupul de dansuri Regenbogen al Forumului German Bistrita. La 14.30 vor fi organizate de Ordinul Cavalerilor de Medias lupte, dansuri si concursuri interactive. Semifinala Concursului def frumusete.  Domnita Bistritei va avea loc de la ora 16.00. Iar peste o ora va fi Parada Stegarilor din Siebenburgen, condusa de Junele Bistritei pe traseul scena – Pietonal – Str. Dornei – Primarie si inapi pe scena.

 

Deschiderea Oficiala a Serbarilor Bistritei Medievale, va avea loc astazi la ora 17.30 dupa care Grupul NOSA din Bistrita va sustine dansuri medievale.

 

Apoi va incepe un program extraordinar de la ora 18.00, primul Moment istoric: Thomas Werner si Andreas Beuchel. Conflictul. Iar imediat se vor Instala garziile la Pasaje. Apoi, grupul Holloenek din Ungaria, va canta in ritmul muzicii medievala cu cimpoaie si tobe. La ora 19.00 urmeaza al doilea Moment istoric: Atacul cetatii, urmat de acelasi grup HoLLoenek. La ora 19.35 al treilea Moment istoric: Intoarcerea garzii dupa lupta de la Tarpiu. Judecarea lui Andreas Beuchel.

 

Domnita Bistritei va fi anuntata la ora 19.50, iar la ora 20.00 va avea loc Schimbarea garzii Cetatii Bistrita Spectacolul va continua la ora 20.05 cu Grupul TRUVERII (Bucuresti) – care vor sustine un concert de muzica medievala si traditionala Europeana. La ora 21.00 se vor schimbarea garziile la Cetatea Bistrita.

 

Al patrulea Moment istoric, decapitarea lui Andreas Beuchel va fi la ora 21.05 si va fi realizat de catre Ordinul Cavalerilor Lup din Targu Mures. La ora 21.30, grupul Holloenek din Ungaria va sustine un spectacol de muzica medievala cu cimpoaie si tobe, animatie cu foc .

 

La ora 21.50 se va schimba garda Cetatii Bistrita pentru ultima oara in aceasta zi. La ora 22.00 vor urca pe scena Menestrelii veacului XXI – AETERNUM plays Blackmoore’s Night din Sibiu. Invitat Calin Pop (Celelalte Cuvinte – Oradea). Spectacolul se va incheia la ora 23.00 prin Retragerea garzii: “E noapte si e frig, seniori!“

 

Sursa: www.bistritamedievala.ro

 

 Cautare