28 iulie: Rapsodia triscasilor - Lesu, Bistrita-Nasaud

De 44 de ani are loc Rapsodia triscasilor, decana de varsta a festivalurilor folclorice din Bistrita-Nasaud.

Creat de celebrul muzicolog Tudor Jarda, festivalul a reusit sa dainuie peste timp, ca o manifestare originala si aparte in peisajul traditiilor folclorice ale Tarii Nasaudului. Rapsodia continua să fie un refren mereu la moda. Asa se va întampla si duminică, 28 iulie 2013, cand, prin grija Primariei/Consiliului Local, festivalul va aduna formatii artistice din judet, din tara si chiar din strainatate.
De la ora 12.30, in
amfiteatrul natural amenajat Pe Coasta, pe magura din spatele fostei primarii, se ia startul unui amplu spectacol folcloric, la care sunt anuntate evolutiile urmatoarelor formatii: „Rapsodia Triscasilor” si formatia de copiii din Lesu, „Doina Somesana” si „Paunita” din Sangeorz-Bai, „Dor Romanesc” din Bistrita, „Datina” din Prundu Bargaului, „Invartita Dorului” din Vaideeni (Valcea), respectiv ale unor ansambluri folclorice din Italia si Israel.

Printre solistii care vor sustine recitaluri se vor numara Marioara Precup, Anton Todica, Marioara Dragota, Sabina Leonte Alb, Anuta Galan, Ionela Dragota si Anuta Ieremie.

 

 


Cautare