Targul "de Mosi" - GiurgiuPeste 50 de mesteri populari din mai multe judete ale tarii participa, intre 4-9 iunie, la Targul Mesterilor Populari "de Mosi" organizat in municipiul Giurgiu, comerciantii aducand la targ de la produse alimentare, bijuterii, costume traditionale, pana la sute de tipuri de obiecte de artizanat.

 

Organizatorul Targului "de Mosi", aflat la cea de-a doua editie, este Muzeul Judetean "Teohari Antonescu" din Giurgiu, in colaborare cu Primaria municipiului.

 

"Avem produse din carne de la Maramures, avem turta dulce de la Pitesti, va mai veni miere din Maramures, Suceava a venit cu carne, Brasovul cu branza, tot din Brasov va fi o specialitate, branza de capra. Avem si vin de la Valea Calugareasca. De asemenea, sunt la targ mesterii rromi de la Asociatia Mestesugarilor Rromi din Bucuresti, care au o serie de produse deja curioase pentru epoca noastra. Timisoara a adus forme interesante in sticla, pictate manual, sunt jucarii ecologice, tesaturi din Valcea, nordul Moldovei, Maramures. Oamenii au ce sa vada, targul este si o lectie de munca si una chiar de patriotism", a declarat, muzeograful Ana Maria Bitica.

 

Potrivit acesteia, singura problema intampinata anul acesta in desfasurarea evenimentului este cea a locatiei, care a fost mutata in ultimul moment din cauza furtunii de marti.

 

Organizatorii Targului "de Mosi" au pus la dispozitia giurgiuvenilor transport gratuit. Targul se desfasoara chiar la iesirea din municipiul Giurgiu inspre Bucuresti, in incinta unui han.

 

Muzeul "Teohari Antonescu" a colaborat si cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Giurgiu, care a organizat, intre 6-7 iunie, Festivalul Judetean "Calusul ca pe Vlasca" (imaginea de sus), unde cete de calusari din mai multe localitati giurgiuvene au urcat pe scena.Cautare