Sarbatoarea Datinilor si Portului Popular de la Raciu, judetul Mures (10-11.09.2011)In zilele de 10-11 septembrie 2011 in comuna mureseana Raciu se va putea gusta din cel mai mare palanet (prajitura coapta), pregatit de gospodinele din zona in cadrul Sarbatorii Datinilor si Portului Popular de pe Campie.


 

Evenimentul este organizat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Campia Transilvana", ce are in componenta localitatile Ludus, Raciu, Band, Sarmasu, Ceuasul de Campie, Sincai, Pogaceaua si Saulia, in colaborare cu Institutia Prefectului si Consiliul Judetean Mures.


 

Pe langa „Parada Portului Popular”, moment cu care a debutat sarbatoarea din acest an, muresenii prezenti vor putea urmari o serie de spectacole desfasurate la Casa de Cultură „Vasile Contiu” din Rîciu. Organizatorii pregatesc si un concurs de Miss, in urma caruia va fi desemnata „Frumoasa de pe Câmpie”, iar gospodinele din zona pregatesc cel mai mare palanet, o mancare traditionala a zonei, pe care cei prezenti il vor putea degusta.


 

Sursa: www.adevarul.ro

 


Cautare