27-28 august: Festivalul Branzei si Tuicii Rasinari, Judetul SibiuPrimaria comunei Rasinari din judetul Sibiu organizeaza in acest weekend a VIII-a editie a Festivalului Branzei si Tuici.

 

Evenimentul isi propune sa promoveze produsele traditionale romanesti din Marginimea Sibiului. „Bulzul festivalului” este una dintre principalele atractii ale acestui eveniment.

 

Pe 27 si 28 august 2011, producatorii de branza si tuica din Rasinari, dar si din alte locuri din regiune, isi expun produsele pentru a fi gustate si cumparate. Festivalul debuteaza sambata dimineata, la ora 10:00, cu targul producatorilor de branza si tuica. La ora 11:00, este programat un seminar cu tema „Dezvoltarea Marginimii Sibiului, in colaborare cu Asociatia Gal Marginimea Sibiului.

 

Invitatii speciali sunt Ana Munteanu, Elena Jurcanescu si Vasile Conea. La ora 21:30, este programat un foc de tabara.

 

Vizitarea standurilor de branza si tuica va continua duminica dimineata, incepand cu ora 10:00. La ora 14:00, incep pregatirile pentru „Bulzul festivalului”, un produs traditional pentru degustat din specialitatea festivalului. Confom edilului din Rasinari, locuitorii si angajatii primariei vor incerca sa faca un bulz lung de 20 de metri, pe care il vor imparti gratuit cu cei prezenti la festival.

 

Festivalul continua duminica cu programe artistice si dansuri. La ora 21:30, un foc de artificii va inchide editia din acest an a Festivalului Branzei si Tuicii.

 

 

Sursa: www.adevarul.ro

 

 


Cautare