18-21.08.2011: Praznicul de Pita Noua, Pecica, Judetul AradTraditionala sarbatoare campeneasca va dura in acest an patru zile si promite un program foarte variat.

Prima editie a Cupei „Praznicul de Pita Noua” la tenis va incepe deja de marti, de la ora 11, in Sala Mare de Sport, cu preliminariile, dar semifinalele si finala se vor disputa joi, 18 august, in prima zi a manifestarilor.

 

Tot in seria competitiilor sportive se incadreaza prima editie a galei de box – Cupa „Praznicul de Pita Noua”, dar si editia din acest an a Cupei „Spicul de Aur” la fotbal in sala.

 

Momentele muzicale vor fi diverse: pecicanii şi musafirii veniţi în oraş în perioada 18 – 21 august vor putea asculta muzica bisericeasca interpretata de corurile bisericilor din oras (joi de la ora 20), muzica populara maghiara cu solista Magyar Rózsa (vineri de la ora 21), muzica populara romaneasca cu Lucian Dragan (vineri de la ora 22), muzica tiganeasca cu orchestra Romaband (sambata de la ora 20), muzica usoară cu Iunia şi Melisa, Gabi, Ani si formatia Forever (sambata de la 20:40, respectiv 21:30), muzica de club cu Dj Rynno & Silvia (sambata de la ora 22), sau muzică populară sarbeasca cu formatii din Arad, Timis si Laza Cnejevici (duminică de la ora 20).Pe parcursul celor patru zile, vor urca pe scenă formatiile din oras, dar si ansamblurile folclorice din Dorobanti, Vladimirescu, Iratos, Nadlac, Satu Nou, Arad si Timisoara.

 

Se vor organiza concursuri si competiţii, cum ar fi cel de prins purcei, demonstratie de judo, prezentare de moda, parada hipo si parada portului popular.

 

Sfintirea painii noi va avea loc duminica, de la ora 13, pe scena amenajata in piata, oficiata de reprezentantii bisericilor din oras.

 

Programele vor fi întregite de cele doua corturi ale expozitiei de produse si servicii agricole organizate in cadrul proiectului Agro Partner, castigat si derulat impreuna cu localitatea Battonya.

 

Locul de desfasurare al programului va fi, si in acest an, platoul Pietei Agroalimentare.Sursa: www.pecica.roCautare