Muzici si traditii in Cismigiu, 24-26 iunie 2011, BucurestiAjuns la cea de-a V-a editie, Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii in Cismigiu”, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, se va desfasura in perioada 24–26 iunie, in Parcul Cismigiu.

Festivalul de Folclor „Muzici si Traditii in Cismigiu” este singurul eveniment de acest tip din zona de sud a Romaniei, (ultimul eveniment cultural de acest gen a avut loc in anul 1969) si unul dintre evenimentele marcante ale anului cultural romanesc, in care prezenta in Romania a unor importante ansambluri folclorice din tara si din intreaga lume reprezinta o recunoastere nationala si internationala.

Festivalul de Folclor „Muzici si Traditii in Cismigiu” este realizat in coproductie cu Societatea Romana de Televiziune si in parteneriat cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii in Cismigiu” include trei mari sectiuni:

  • muzica – o scena la foisor si o scena amplasata pe peluza din spatele restaurantului Monte Carlo

  • targ de mestesugari – 40 de casute cu produse si obiecte traditionale romanesti

  • spatiu gastronomic

 

Festivalul de Folclor „Muzici si Traditii in Cismigiu” se va deschide vineri 24 iunie 2011, cu o parada a costumelor populare romanesti si internationale, care se va desfasura pe traseul: Ateneul Roman (Piata George Enescu) – Calea VictorieiCercul MilitarB-dul Regina ElisabetaParcul Cismigiu (intrare Arhivele Statului).

Oferta manifestarilor festivalului „Muzici si Traditii in Cismigiu” este bogata: concerte ale rapsozilor populari, tarafuri rurale si pseudo-rurale, fanfare, tarafuri de muzica lautareasca, ansambluri folclorice romanesti si internationale, ansambluri ale minoritatilor si comunitatilor nationale. Proiectul cultural „Muzici si Traditii in Cismigiu” mai include ateliere de creatie pentru copii, precum si plimbari cu trasuri si ponei in zone special amenajate.


 

Festivalul de Folclor „Muzici si Traditii in Cismigiu” se va desfasura intre 24-26 iunie 2011, in intervalul orar 10.00 – 22.00, in Parcul Cismigiu. 

Sursa: www.jurnaldebucuresti.com

 Cautare