Tratament cu varza murata

Varza murata este unicul produs care contine vitamina B 12.

Vitama B12 inlatura oboseala, anemia si ajuta in lupta cu imbatranirea. Carenta de B12 se inregistreaza la persoanele varstnice si genereaza: palpitatii, slabiciuni, pierdere de memorie si scaderea auzului. Varza murata contine multe vitamine, microelemente, saruri minerale, acid ascorbic, vitamina C, acid folic, magneziu. Specialistii in dietologie considera ca varza murata este mai folositoare decat cea proaspata, datorita faptului ca bacilii acidolactici produsi in procesul de fermentare o imbogatesc cu vitaminele B1, B2, B3, B6 si B9.

In varza s-a descoperit vitamina U, care protejeaza mucoasa tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului si contribuie la tratarea ulceratiilor. Unele afectiuni ale ficatului, rinichilor si aparatului locomotor se agravează din cauza intoxicării organismului cu toxine si cu produse reziduale de fermentatie intestinala. Varza murata este un remediu bun pentru dezintoxicarea lor. Bacteriile folositoare care apar in varza murata in procesul de fermentatie restabilesc activitatea vilozitatilor intestinale. Varza murata preparata prin fierbere inabusita, poate fi consumata pentru vindecarea membranei mucoasei intestinale.

In astm bronsic, se recomandă consumarea zilnica a salatelor din varza murata, ceapa si usturoi. In arsuri de stomac, inainte de fiecare masa se mananca cate 2-3 linguri de varza murata taiata marunt. In avitaminoza si astenie, se amesteca cate un pahar de moare si suc de rosii, se adaugă 150 ml de apa plata, o lingură de miere de albine si o lingura de suc de lamaie. Se bea cate un pahar de 1-2 ori pe zi, intre mese, pana la îmbunatatirea situatiei. In raguseala, dureri uscate in piept, se amestea parti egale de moare si apa plata, care se bea de 2-3 ori pe zi.


 


Cautare