Dieta din Carpati

Pe langa dietele mediteraniene sau asiatice, putem incerca si dietele romanesti, care sunt la fel de benefice pentru sanatate.

Daca ajungem pentru cateva zile intr-o regiune din Romania, o sa regretam daca nu vom consuma alimente traditionale locale. Astfel, in Delta putem tine o dieta bazata pe scrumbii de Dunare, morun, nisetru, ciorbe pescaresti sau produse ecologice din zona. La Marea Neagra putem alege un meniu bazat pe peste si fructe de mare, preparate culinare turcesti, tataresti sau dobrogene asortate cu legume si fructe proaspete.

In Moldova, putem alege o dieta din care fac parte: sarmalutele in foi de vita, pastravul prajit sau afumat, mamaliguta cu branza, ciorbele moldovenesti, iar in Muntenia putem avea la masa carnatii oltenesti sau de Buzau, micii, ciorba de burta, vinetele sau pepenii verzi de Dabuleni. In Ardeal putem alcatui un meniu din: sunca de casa, virsli, branza de burduf, tocanita ardeleneasca, sau supa de pui cu razalai.

 

 

 


Cautare