Ceaiuri antiastmatice

Prin folosirea acestor ceaiuri medicinale se asigura suprimarea crizelor de astm.

Astmul este a afectiune a aparatului respirator caracterizata prin greutate in evacuarea aerului din plamani si prin nevoia intensa de aer datorita spasmelor muschilor bronhiolelor.

Ceaiul 1 - amestec de: Herba Milefolii (iarba de coada soricelului) 25 g; Folium Farfarae (frunza de podbal) 25 g; Flores Malvae silvestris (floare de nalba) 25 g; Flores Lavandulae (floare de levantica) 25 g. Se face o decoctie folosind o lingura din acest amestec la o cana de apa si se face o cura de mai multe zile si se beau de mai multe ori pe zi cate un ceai cald.

Ceaiul 2amestec de: Radix Valerianae (rizom cu radacina de valeriana) 10 g; Folim Menthae (frunza de menta) 10 g; Herba Milefolii (iarba de coada soricelului) 30 g. Se face o infuzie din o lingurita de amestec intr-o cana de apa si se lasa 10-15 minute. Se filtreaza si se bea de 3 ori pe zi cate o ceasca de ceai.

Ceaiul 3 amestec de: Herba Thymi (iarba de cimbru) 25 g; Herba serpylli (iarba de cimbrisor) 20 G; Folium Malvae silvestris (frunza de nalba)20 g; Radix Liquiritiae (radacina de lemn dulce); Folium Farfarae (frunza de podbal)10 g; Fructus Foeniculi (fructe de fenicul) 10 g. Se face o infuzie folosind o lingurita din acest amestec la o cana de apa si se beau 2-3 ceaiuri calde pe zi.

Ceaiul 4 – amestec de: Flores Sambuci (flori de soc) 10 g; Folium Visci cum stipites (flori de vasc) 10 g; Folim Plantaginis (frunza de patlagina) 10 g; Herba Violae tricoloris (iarba de trei frati patati) 10 g. Se face un macerat la rece folosind o lingura de amestec la ¼ l apa si se beau 2-4 ceaiuri caldute pe zi.

Ceaiul 5 – amestec de: Herba Thymi (iarba de cimbru) 10 g; Folium Visci cum stipites (flori de vasc) 10 g. Se macereaza la rece timp de 6-8 ore o lingura din amestec cu ¼ l apa si se beau 1-3 ceaiuri pe zi.

Ceaiul 6 - amestec de: Flores Primulae (flori de ciubotica cucului) 15 g; Radix Primulae (radacini de ciubotica cucului) 10 g; Folium Farfare (frunza de podbal) 30 g; Semen Lini (seminte de in) 30 g; Se face o infuzie din o lingura si jumatate de amestec la un pahar de apa si se beau 2-3 ceaiuri caldute pe zi.

 


Cautare