Calitatea rosiilor romanesti din sere si solarii in 2018

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, efectueaza in aceasta perioada controale in piete si la locul de productie dupa recoltare.

Controalele au in vedere prelevarii de probe de rosii de la producatorii inscrisi in Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, in special pentru a determina prezenta reziduurilor de pesticide. De la aparitia primelor tomate si pana in prezent au fost prelevate si transmise pentru analize 44 probe, fiind eliberate buletine pentru 30 probe, acestea neinregistrand depasiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide.

Astfel, rezultatul analizelor de laborator pentru probele finalizate demonstreaza faptul ca nici un consumator nu este expus la reziduuri de pesticide care i-ar putea pune in pericol sanatatea. Autoritatea Natională Fitosanitara asigura consumatorii ca rosiile existente pe piata la aceasta ora, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum si ca produsele de protectie a plantelor au fost folosite exclusiv in scopul mentinerii sanatatii plantelor si ca au fost aplicate in dozele recomandate de inspectorii fitosanitari, respectandu-se timpul de pauza de la aplicare si pana la recoltare.


 

MAI MULT >>

 


Cautare