Legume utilizate in ingrijirea tenului

Gradinarul amator are posibilitatea sa cultive in gradina unele legume pe care le poate utiliza in ingrijirea tenului.

Patrunjelul verde da bune rezultate, cand obrazul este inrosit, congestionat sau iritat. In acest sens se pune la macerat timp de 24 de ore o legatura de patrunjel in 0,5 l apa rece. Cu infuzia obtinuta prin strecurare, se pun comprese.

Frunzele de marar se utilizeaza sub forma de ceai, mai ales cand iritatia este insotita de mancarime. Se fierbe o mana de frunze de marar intr-un litru de apa, iar dupa racire se strecoara si se spala locul iritat. Pentru tenurile cu pori dilatati se utilizeaza apa de marar, care se obtine prin fierberea intr-un litru de apa de ploaie sau distilata, a 20 grame de marar proaspat timp de ½ ora. In solutia obtinuta dupa strecurare se adauga 50 g glicerina. In timpul verii, apa de marar albeste tenul.

Sucul de castraveti da foarte bune rezultate in ingrijirea tenului. Pentru aceasta castravetii se taie felii si se maseaza usor obrazul. Dupa o ora, fata se spala cu apa. Sucul de rosii proaspete se poate utiliza in acelasi scop si cu rezultate la fel de bune. Se taie in doua rosiile coapte si se sterge obrazul. Dupa ce suscul s-a uscat se spala.

Sucul de morcov sau morcovul taiat felii subtiri si aplicat pe fata previne formarea ridurilor. Dupa ce zeama de morcov s-a uscat pe fata, se repeta tratamentul de cateva ori, dupa care se spala.

 


Cautare