Semintele de busuioc, un superaliment

Bogate in nutrienti, semintele de busuioc au beneficii extraordinare asupra sanatatii noastre.

Semintele de busuioc au o textura foarte buna, se umfla foarte repede si pot fi folosite in foarte multe retete. Ele sunt adaugate la multe bauturi racoritoare, sunt bune pentru dureri in gat, raceli si tulburari respiratorii, iar in plus pot ajuta la digestie. Semintele de busuioc pot avea un efect calmant si pot sa iti ridice starea de spirit. Ele regleaza ciclul menstrual, combat anemia, curata rinichii, reglează nivelul zaharului din sange, fiind extrem de benefice pentru diabetici. Ele pot sa iti diminueze apetitul daca le consumi intr-o bautura gelatinoasa inainte de masa.

La fel ca Chia, gelul poate fi utilizat pentru a amesteca sucuri de fructe sau legume, smantana si iaurt, dar si pentru a lega produse coapte si sosuri. Se amestecă 20 g de seminte de busuioc cu 100 ml de apa si in 2 minute se formează un gel vascos. Falooda este una dintre cele mai bune si mai interesante bauturi-desert, ce contine seminte de busuioc, si foarte populara in India.

Busuiocul contine multi flavonoizi polifenolici, are proprietati antioxidante, este bogat in uleiuri esentiale, este anti-inflamator, contine putine calorii si nu are colesterol. Totodata, contine cantitati importante de minerale: potasiu, mangan, cupru, calciu si magneziu, vitamina C si folati. 

 

 


Cautare