Tinteste sus spre calitatea produselor agricolePentru a avea produse “de calitate” trebuie sa tintesti cat mai sus .

 

Cred ca a sosit vremea ca produsele agro-alimentare romanesti sa devina “numarul 1” pe piata romanesca si internationala.

 

Pentru a devenii cel mai bun trebuie mai intai sa tintesti “acolo sus”, asa cum Bolt, renumitul atlet jamaican a facut gestul, anul trecut, cand a devenit cel mai rapid om din lume la 100 si 200 m plat.

 

La ce “discipline” agricole putem devenii numarul unu in lume? As putea incepe cu gastronomia romanesca care are o mare varietate de la bucataria dobrogeana si muntenesca la bucataria moldovenesca sau ardeleneasca. De la preparatele vanatoresti, la cele pescaresti. De la branzeturi, la carnat sau salam de casa. De la vinuri la rachiuri. De la paine, la colaci, covrigi sau branzoici. De la gemuri si dulceturi la zacuste, ghiveciuri sau muraturi.

 

As putea continua cu produsele ecologice atat cele de origine vegetala cat si cele de origine animala. Si nu as putea incheia decat cu agricultura romanesca de mare performanta, cu ferme specializate si cu unitati de procesare printre cele mai moderne din Europa.

 

Dupa ce am inceput sa adun informatii despre agricultura ecologica si despre produsele traditionale romanesti, pe aceasta pagina web, presimt ca Romania are puterea sa ridice ochi si sa tinteasca acolo sus, in domeniul agroalimentar, precum “superstarul BOLT”.

 

Cum trebuie sa incepem? Cred ca schimbarea de atitudinea reprezinta totul. Cred ca trebuie sa tintim niste obiective cat mai indraznete. Adica sa ne propunem ca in doi ani sa devenim cei mai buni la cat mai multe “discipline” agroalimentare.

 

Acum doi ani Bolt a inceput sa fie cunoscut in atletismul mondial, iar anul acesta a ajuns cu o clasa peste toti atletii. Daca cei sapte atleti din finala de 100 m de la Campionatul Mondial de Atletism au fost din clasa extra de calitate, Bolt, a fost unic si cu cel putin o clasa peste ei.

 

Nu trebuie sa facem produse extra ci produse “super-extra”. Cred ca va trebui sa vorbim de o clasa de produse unice romanesti pe piata agroalimentara internationala, peste doi ani. Si cred ca e nevoie de o obsesie care sa creeze gestul de a fi unic si sa-ti bati in permanenta propriul tau record.

 

Pentru a junge numarul unu este nevoie si de o vointa nationale, vointa formata din 20 de milioane de romani care trebuie sa-si schimbe comportamentul si atitudinea de a se complace in mediocritate pana la credinta ca “sunt cei mai buni”.

Autor: Mircea SuhoverschiCautare