Proteina pura din albusul de ou

Proteinele formeaza structura materiei vii si le gasim in cea mai mare parte a alimentelor cunoscute. Regimul de alimentatie bazat pe proteine pure trebuie sa fie compus din alimente cat mai apropiate de puritatea proteica. In practica, in afara de albusul de ou, nici un alt aliment nu are o asemena puritate.

Alte alimente care se aproprie de puritate proteica sunt: carnea de cal, carnea de vita, vitelul la gratar, carnea de pui (gaina), pestele, crustaceele si scoicile si lactatele fara grasimi.

Proteinele pure micsoreaza apetitul, combat edemul si retentia apei, fac sa creasca rezistenta organismului, permit scaderea in greutate fara pierderea musculaturii si lasarea pielii. In regimul bazat pe proteine pure consumul de apa este important deoarece apa purifica si imbunatateste si exercita o actiune puternica asupra celulitei. O ceasca de ceai la micul dejun, un pahar mare de apandimineata, alte doua pahare de apa la pranza, o cafea dupa masa si alte doua la cina asigura cei doi litri de apa bauti cu usurinta. Consumul de Coca-Cola light nu numai ca este permis dar este recomandat in cursul regimului de slabit. Consumul de apa intre orele 17-20 este chiar indicat pentru a atenua pofta alimentara. Acest regim, este deasemenea sarac in sare, deoarece sarea retine si fixeaza apa in tesuturi, si face sa creasca apetitul.

Albusul fiert este o optiune sanatoasa pentru persoanele care au colesterolul marit sau pentru cele care au nevoie de proteine. In plus, albusul favorizeaza procesul de mineralizare al oaselor si recuperararea musculara. In compozitia albusului predomina apa (89%) si proteinele. Proteina din albus este completa, pentruca are toti aminoacizii esentiali. Albusul contine potasiu, care este benefic si pentru sanatatea inimii. Nnu contine grasimi saturate si poate fi inclus, fara nicio problema, in dieta celor care vor sa slabeasca. Consumat dimineata, albusul fiert ajuta la controlul apetitului si la mentinerea/scaderea greutatii corporale.


 

 

 

 


Cautare