Proiect pentru Agricultura de Calitate

 

Prea des, agricultura romaneasca a fost prezentata in ziare si la televizor cu argumente care sugereaza mai mult indoiala decat certitudinea.

Oamenii se lupta sa inteleaga adevaratele reforme politice precum cota de lapte, bunastarea animalelor, rezidurile de pesticide din produsele agricole si alimentare, normele de calitate sau de protectia a mediului din agricultura. Dar agricultura romaneasca, are si alte probleme precum cele de a unii odata si pentru totdeauna producatorii de consumatorii romani.

Este exact ceea ce doresc sa prezint in agriculturae.ro.

Intentionez sa vorbesc despre alimentele romaneste, despre zonele rurale in care agricultorii tin la calitatea produselor recoltate si procesate tot atat de mult cat tin la obiceiuri si traditii. Tot atat de mult cat tin pana la urma la cultura lor traditionala romanesca.

Dar, pentru a prezenta aceste probleme simt nevoia sa gasesc un mod nou mai simplu si eficient de a face intelese beneficiile si valoarea produselor alimentare romanesti, precum si de a prezenta noua si brutala cultura care consta in deschide de lanturi de retail in multe comune si orase romanesti, cu produse ieftine, de proasta calitate, care nu mai tin cont de standardele de calitate, de bunastarea animalelor, a mediului si a metodelor ecologice de productie agricola.

Prin aceasta initiativa, agriculturae.ro doreste sa arate ca in spatele fiecarui produs traditional de calitate exist un teritoriu, o cultura, o istorie si, mai presus de toate, oameni care cred in aceste produse si care investesc, in aceste produse, multa ingeniozitate si multa munca de foarte buna calitate.

Agriculturae.ro are un mesajul directionat si catre partenerii nostri valorosi din restaurante, pensiuni, unitati de alimentatie publica si care cu placere si mandrie ofera clientilor, multe alte informatii privitoare la bucatele traditionale roamnesti.

Ar fi foarte bine ca informatiile publicate in agriculturae.ro sa fie intelese si de partenerii nostri din fermele agricole sau din administratiile rurale pentru a le pune in practica si pentru a contribuii radical la valorificarea frumusetilor culturale, naturale si a bunatatilor traditionale.

Agriculturae.ro se adreseaza, de asemenea fermierilor si producatorilor agricoli, care vor sa povestesca despre experienta lor, despre calitate, cultura si despre posibilitatile si capacitatile lor de a ajunge la succese pe plan economic.

Aceasta este noua formula, pe care o propune agriculturae.ro, si care sper sa ajute, mult mai mult, agricultorii si cititorii nostri.


 

Editorial de: Suhoverschi Mircea.


Cautare