Sarbatoarea Gustului 2014

A 4-a editie a festivalului Sarbatoarea Gustului in Romania, se desfasoara sub motto-ul 'Bun pentru gust, bun pentru sanatate, bun pentru planeta', in perioada 26 octombrie — 23 noiembrie cand va avea loc o celebrare a gusturilor inedite, oferite de cele mai bune ingrediente pe care doar cei mai buni Chefs din Europa o pot insufla.

Sarbatoarea Gustului isi propune educarea gustului consumatorilor, in special in randul copiilor si al parintilor, informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, originile lor si modul de productie si trasabilitate, transmiterea cunostintelor si încurajarea unui comportament alimentar sanatos, echilibrat, durabil.

Sarbatoarea Gustului 2014 reuneste o serie de evenimente desfasurate in scoli, universitati, restaurante si hoteluri: 'La Grande Tablee', sesiunile 'Lectiile Gustului' desfasurate in scoli din toata tara, prezenta unui Chef in Campus-ul ASE, expozitia 'Forumul Gastronomiei''Intersectie de Meserii' adresate adolescentilor, concursul 'Cupa Romaniei de Sandwich — Cel mai bun Sandwich'-, celebrarea Beaujolais Nouveau, 'Intrecerea Ospatarilor din Centrul Vechi' si 'Sarbatoarea Restaurantelor'.

Sarbatoarea Gustului 2014 aduce la start 20 de Chefs celebri, detinatori ai prestigioaselor stele Michelin, care in unanimitate sustin 'Sarbatoarea Gustului'. Fiecare dintre ei a semnat boneta de bucatar, boneta care va fi daruita tuturor celor care vor lua parte la evenimentele din cadrul 'Sarbatoarea Gustului' 2014. Boneta de Bucatar este semnată de Chefi renumiti la nivel mondial precum: Paul Bocuse (Franta), Jerome Bocuse (USA), Alain Ducasse (Monaco), Alain Passard (Franta), Anne-Sophie Pic (Franta), Pierre Gagnaire (Franta), Arnaud Lallement (Franta), Benoit Violier (Elvetia), Daniel Boulud (USA), Guillaume Gomez (Franta), Lionel Rigolet (Belgia), Martin Berasategui (Spania), Massimiliano Alajmo (Italia), Michel Guerard (Franta), Pierre Troigros (Franta), Regis Marcon (Franta), Thomas Buhner (Germania), Yannick Alléno (Franta), Samuel Le Torriellec (Romania) si Frederic Jaunault (Franta).

Profesionistii meseriilor Gustului vor impartasi experienta si entuziasmul lor elevilor din clasele primare. Printre invitati se numara bucatari, patisieri si brutari, cu totii fiind reuniti sub boneta de bucatar a Sarbatorii Gustului.

Astfel, copiii din clasele primare, vor fi expusi la adevarate lectii privind valorile gustului si stimulati sa adopte o alimentatie cat mai variata. Se doreste insuflarea valorii: o viata sanatoasa — un comportament cotidian echilibrat.

Lectiile Gustului vor demara la Grand Hotel Continental in data de 27 octombrie, intr-o intalnire dintre elevii claselor primare, cu cei trei Chefs VIP invitati din Franta si cu Roxana Paun — Chef la Grand Hotel Continental, intr-o demonstratie culinară plina de cunostinte noi despre alimentatia echilibrata si sanatoasa. Lectiile vor avea loc in perioada octombrie 2014 — aprilie 2015 in urmatoarele orase: Bucuresti, Ploiesti, Cluj, Bacau, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Arad, Baia Mare, Constanta, Timisoara, Sibiu si Craiova. Pe 5 si 7 noiembrie va avea loc evenimentul Master Class Chef, o demonstratie culinara impresionanta in cadrul Academiei de Studii Economice si a Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, acest workshop fiind gandit din prisma bugetului limitat de student si a provocarilor pe care acestia le intampina. Urmeaza patru zile de sarbatoare, intre 13 si 16 noiembrie la Forumul Gastronomiei in cadrul salonului RomHotel de la Romexpo: patru zile cu standuri deschise publicului larg, cu nenumarati expozanti, cu demonstratii culinare si preparate europene. Pe 13 noiembrie — profesionisti, tineri liceeni si companii, se vor intalni in cadrul Forumului Gastronomiei — Intersectie de Meserii. Adolescenții din liceele Scoala Centrala si Colegiul Jean Monet vor avea ocazia sa cunoasca meseriile din sectoarele HORECA, Industrie Alimentara si Agricultura si oportunitatile in cariera care se pot ivi daca sunt interesati in a imbratisa o astfel de meserie.

Gusturi si Destinatii din data de 14 noiembrie este un eveniment dedicat expozantilor salonului RomHotel, in care savoarea bucatariilor europene va fi descoperită publicului larg, urmand ca in data de 15 noiembrie sa aiba loc Cupa Romaniei de Sandwich. Joi 20 noiembrie, in Centrul Vechi al capitalei va avea loc celebra Intrecere a Ospatarilor, urmat de o degustare de vinuri Beaujolais Nouveau la Hotel Epoque, unde ne vom bucura de vinurile celebrului Chef Paul Bocuse, alaturi de delicatese precum foie gras si branzeturi frantuzesti. Sărbătoarea Gustului 2014 va porni insa in forta pe data de 26 octombrie, prin evenimentul La Grande Tablee ce va avea loc la restaurantul LOFT, eveniment desfasurat in parteneriat cu Ministerul Agriculturii din Franta. Samuel Le Torriellec, alaturi de trei VIP Chef din Franta, vor gati impreuna o cina conviviala pentru invitatii serii si vor promova modalitatea de a lua cina 'a la francaise'.

 

 


Cautare