Ingrasaminte pentru agricultura ecologica


Un proiect privind producerea de ingrasaminte organice folosite in agricultura ecologica a fost subiectul discutiilor purtate in ziua de 21 mai 2009, de Ilie Sarbu, ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale si o delegatie din judetul Olt.

 

Reprezxentantul MADR si-a aratat sprijinul pentru o astfel de initiativa, subliniind necesitatea de a asigura securitatea alimentara si de a dezvolta productia agricola ecologica din Romania.

 

De asemenea, s-a luat in calcul posibilitatea infiintarii unei statii pilot, in parteneriat public-privat, la Slatina, pentru prelucrarea gunoaielor de la herghelia din localitate, administrata de RNP - Romsilva.

 

Potrivit specialistilor, produsul final rezultat in urma prelucrarii este un ingrasamant organic pur ecologic, care contribuie la cresterea rezistentei plantelor la imbolnavirI, avand calitati fungicide si bactericide. Una alt atribut evidentiat de specialisti este limitarea patrunderii nitratilor si a azotului din sol in plante si fructe, produs caruia i s-a atribuit denumirea de "HUMUSIL"

 


Cautare