Padurea, sursa de hrana pentru puii crescuti in sistem ecologic

In Danemarca, pui de carne bio ar putea fi crescuti in padure.

In scopul de a creste cota de piata a productiei ecologice, oameni de stiinta de la Universitatea din Aarhus vor examina, printre altele, daca productia de pui de carne poate fi combinata cu productia de culturi energetice, culturi lemnoase sau a alte culturi care pot asigura puilor de carne substantele nutritive necesare.

In cadrul proiectului oamenii de stiinta se vor concentra pe testarea de noi strategii de hranire in sistemele existente si pe introducerea unor noi rase. Acest lucru poate creste bunastarea animalelor, precum si procentul de ingrediente ecologice in hrana puilor de carne danezi, adaptat la diferite sisteme de crestere.

 

Puii din studiul respectiv, vor avea posibilitatea sa se hraneasca printre salciile energetice, avand acces la zonele cu cicoare si ierburi. Intr-o alta varianta experimentala, puii bio vor avea acces la traditionalele pasuni de graminee in amestec cu trifoi si la padurea din apropiere. Proiectul va avea o durata de patru ani si un buget de 7,1 milioane de coroane daneze acordat de catre Ministerului Alimentatiei, Agriculturii si Pescuitului.

Proiectul, este intitulat MultiChick, este coordonat de catre Centrul International de Cercetare in sisteme de alimente ecologice (ICROFS), si o are ca sef de proiect pe Sanna Steenfeldt.


 

 


Cautare