Romania va avea pavilion national la “Saptamana Verde” Berlin


Valeriu Tabara, s-a intalnit joi, 07 octombrie 2010, cu ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti, Excelenta Sa domnul Andreas von Mettenheim.

 

Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea bilaterala  in domeniul agriculturii si despre relatiile de cooperare ale Romaniei cu Germania si in special cu landurile Bavaria si Baden-Wϋrttenberg.

 

De asemenea, a fost adusa in discutie si apropiata vizita pe care ministrul federal al alimentatiei, agriculturii si protectiei consumatorului, doamna Ilse Aigner, urmeaza sa o efectueze in Romania in data de 05 noiembrie 2010.

 

Cele doua parti au purtat discutii cu privire la participarea Romaniei cu pavilion national la Expozitia internationala pentru industrie alimentara, agricultura si horticultura „Saptamana verde”, ce va avea loc la Berlin,in luna ianuarie 2011.

 

Alte teme de interes au fost:

·         cooperarea in domeniul stiinţific, al tehnologiilor de producere a energiei alternative (biocombustibil, instalaţii eoliene etc.),

·         incurajarea participarii la targuri si expozitii care se desfasoara in ambele state,

·         preluarea experientei germane in domeniul instruirii fermierilor si al modului de organizare in forme asociative al acestora.

 

 

Sursa: www.maap.roCautare