Romania la „SAPTAMANA VERDE” de La Berlin


Romania va participa, in perioada 15 – 24 ianuarie 2010, cu un pavilion national la cea de-a 75-a editie a Expozitiei internationale pentru industrie alimentara, agricultura si horticultura „Saptamana Verde”, de la Berlin – GERMANIA.

 

Delegatia Romaniei va fi condusa de domnul Mihail Dumitru, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Domnia sa va participa sambata, 16 ianuarie a.c., la intalnirea internationala a Ministrilor Agriculturii, la discutia plenara privind „Agricultura si Schimbări Climatice” si la summit-ul Ministrilor Agriculturii 2010, pe acelasi subiect.

 

Cu aceasta ocazie, domnul ministru Mihail Dumitru va avea intalniri bilaterale cu ministrii agriculturii din statele membre. Totodata, delegatia MADR va prezenta mediului de afaceri german oportunitatile de investitii in Romania iar sambata, 16 ianuarie este declarata Ziua Romaniei.

 

Avand in vedere faptul ca aceasta prestigioasa manifestare constituie o buna oportunitate de imagine pentru tara noastra, in cadrul expozitiei, a fost rezervata o suprafata de 165 mp, in care firme romanesti de profil vor expune o gama diversificata de produse agroalimentare, cum ar fi: miere si produse apicole, vinuri, palinca, fructe, tincturi de plante, branzeturi, conserve de legume si fructe, produse de panificatie, magiun.

 

Participarea tarii noastre la acest eveniment constituie o buna oportunitate pentru firmele romanesti de a promova cele mai reprezentative produse agroalimentare si de a dezvolta noi relatii comerciale, cu impact pozitiv asupra cresterii exporturilor pe pietele internationale.

 

Targul international de la Berlin este inclus in Programul de participare la targuri si expozitii internationale in anul 2010, cu finantare de la bugetul de stat, administrat de Ministerul Economiei, Comertului, si Mediului de Afaceri, prin care sunt suportate cheltuielile pentru inchirierea si amenajarea spatiului expozitional.

 

Expozitia internationala ‘’Saptamana Verde’’ este considerata cel mai mare eveniment de specialitate in domeniul alimentar si agricol din Europa, in anul 2009 participand 1.500 de expozanti din 56 de tari, din care 33 de tari cu pavilioane nationale, printre care s-a numarat si Romania.

 

Incepand cu editia din 2003, Romania a fost prezenta an de an, cu pavilion national.

 

 

Mai multe informatii despre expozitie pe

 

www.gruenewoche.de

 

 Cautare