Prima Conferinta -Cogenerarea in RomaniaRENEXPO® South-East Europe 2009, 11.11.2009, Sala Palatului Bucuresti

 

In ultimii ani numarul companiilor europene din domeniul energiei a crescut rapid, iar investitiile in energia regenerabila stabilesc recorduri in fiecare an.

 

Sunt tot mai multi antreprenori care au in vedere constructia de centrale hidroelectrice, turbine eoliene, campuri de panouri solare sau fabrici pe baza de biomasa sau cogenerare. De aceea a hotarat REECO, organizator international de targuri si conferinte pentru energie regenerabila, in parteneriat cu IRE – Institutul National Român pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie – sa organizeze „Prima Conferinta: Cogenerarea in România” pe 11.11.2009, Sala Palatului Bucuresti.

 

Cogenerarea reprezinta un proces de producere simultana a doua tipuri de energie, termica si electrica, folosind o singura sursa de energie.

 

Cogenerarea, ca alternativa viabila de reducere a consumului global de energie si cu impact favorabil asupra mediului, este sustinuta de instituirea unei scheme de sprijin pentru institutiile care aleg aceasta solutie. Promovarea legala in Romania a cogenerarii, ca solutie de inalta eficienta pentru producerea de energie, a inceput prin Hotararea de Guvern nr. 219/2007, in concordanta cu legislatia europeana (Directiva 2004/8/CE din 11 februarie 2004).

 

Cogenerarea are perspective bune in Romania. O centrala de cogenerare cu o capacitate de 860 de MW va intra in functiune in 2011 pe platforma Petrobrazi. Constructia acestei centrale contribuie semnificativ la dezvoltarea sectorului energetic.

 

Prima Conferinta -Cogenerarea in Romania pe 11.11.2009, la Sala Palatului Bucuresti va intruni multiplicatori si actori din domeniul cogenerarii din România si nu numai, la un eveniment central. Personalitti ca Dr. Ing Jean Constantinescu (Presedinte IRE), Ing. Petre Lificiu (Presedinte ANRE), Prof. Univ. Dr. Ing. Victor Atanasovici si Prof. Univ. Ing. Ion Sotir Dumitrescu (Universitatea Politehnica Bucuresti), Ing. Constantin Ioanitescu (Director General Termoelectrica SA) si multi altii vor fi prezenti si vor sustine lucrari ca “Investitii in cogenerare de inalta eficienta”, “Strategii de alimentare cu caldura a oraselor bazate pe cogenerare”, “Proiecte de cogenerare urbana pe drumul finantarii UE”. Deasemenea firme din domeniu vor prezentata modalitati de aplicare a cogenerarii in exemple practice.

In acelasi timp cu conferinta se desfasoara targul de specialitate RENEXPO® South-East Europe cu tematicile: cogenerare, servicii energetice, energie obtinuta din lemn, energie geotermala, pompe de caldura, energie solara, energie eoliana, eficienta energetica.

 

 

Contact si Informatii:

REECO RO Expozitii S.R.L.

Szanto Timea

B-dul. Revolutiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad

Phone: +40 (0) 257-23009 -9

Fax: +40 (0) 257-23009 -8

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

www.renexpo-bucuresti.roCautare